Logo Soroptimist International Antwerpen


Internationale Vergaderingen


Verslag Internat. Vergaderingen

Pagina - Vergaderingen

Lunches gaan door op de derde dinsdag van de maand om 12u op het Zuiderterras. In de namiddag wordt soms een bijkomend bezoek gepland.


het ZuiderterrasLunchvergaderingen in 2007 - 2009Volgende lunches in 2009 op het Zuiderterras op

- 17 februari - 17 maart - 21 april - 19 mei - 16 juni - 18 augustus - 15 september

Volgende lunches in 2008 op het Zuiderterras op

- 15 juli - 19 augustus - 16 september - 21 oktober - 18 november - 16 december
- 15 januari - 19 februari - 18 maart - 15 april - 20 mei - 17 juni


Reunie affiche


Lunch op het Zuiderterras op 15 september 2009

en daarna bezoek aan de tentoonstelling
REUNIE
van Quinten Metsijs tot Peter Paul Rubens

Meesterwerken uit het Koninklijk Museum terug in de KathedraalEen lunch met een staartje . . .

Weet U nog, SI Breda kwam hamamelisbloementjes kijken, wij gingen kaas en wijn degusteren bij hen en nu kwamen 4 dames van SI Breda naar onze traditionele dinsdag – lunch op 15 september.
Onze locatie, het Zuiderterras is natuurlijk een voltreffer. De constant bewegende achtergrond en het bijzonder lekkere eten voorafgegaan door een aperitief, aangeboden door Maria Vermeiren, bepaalden al onmiddellijk de sfeer. Het was dus erg gezellig voor de 14 aanwezigen en jammer voor wie er niet bij was.
En omdat we niet alle maanden bezoek krijgen mocht het een speciale dag worden.
Dus gingen we met zijn allen naar de kathedraal. Daar loopt momenteel nog tot 15 november 2009 de tentoonstelling “ REUNIE " van Quinten Metsijs tot Peter Paul Rubens. Deze tentoonstelling brengt een aantal belangrijke 16e en 17e-eeuwse werken uit het KMSKA, die zich weleer in de Kathedraal bevonden, samen met een aantal werken uit dezelfde periode uit het huidige kathedraalbezit. Dit is een uniek opzet, na meer dan 200 jaar, en waarschijnlijk niet meer voor herhaling vatbaar.
Gewapend met een audioguide en Jeannine Douillez, voor alle extra informatie, was dit bezoek een duik in onze rijke cultuur waar we als Antwerpenaren nooit fier genoeg op kunnen zijn.
Voor ons dessertje gingen we naar Brasserie Noord op de Grote Markt. Op de eerste verdieping met zicht op onze historische gebouwen stond de tafel mooi versierd klaar en mochten we genieten van een uitgebreide verwennerij. Elsa Van Kerckhove had als verrassing nog chocolade bij voor iedereen.
Pas na 17.30 u gingen we tevreden naar huis en werden er al afspraken gemaakt voor een tegenbezoek in het voorjaar.
Linda De Man
Coördinator Goodwill

ReunieReunieReunie
ReunieReunieNoord

top


Tentoonstelling Veronique Branquinho in MoMu

Lunch op het Zuiderterras op 20 mei 2008


en daarna bezoek aan de tentoonstelling

MOI, VERONIQUE BRANQUINHO TOuTe NUe

in het ModeMuseum
Affiches Expo 58

Lunch op het Zuiderterras op 15 april 2008

en daarna bezoek aan de tentoonstelling

AFFICHES EXPO 58
in het Internationaal Perscentrum Vlaanderen


Isabella

Lunch op het Zuiderterras op 15 januari 2008


en daarna bezoek aan de tentoonstelling

VROUWENPORTRETTEN

Eugeen Van Mieghem (1875-1930) en de collectie
Mayer van den BerghAugustine


Vanaf 27 oktober 2007 toont het Museum Mayer van den Bergh een uitzonderlijke collectie tekeningen van de Antwerpse schilder Eugeen Van Mieghem (1875-1930) en plaatst deze naast een selectie uit haar eigen rijke verzameling.

De tentoonstelling Vrouwenportretten was eerder te zien in Parijs (Institut Néerlandais) en in Amsterdam (Rembrandthuis); in het najaar van 2007 is ze te bewonderen in Antwerpen.
Nooit eerder getoonde tekeningen uit de collectie van Fritz Mayer van den Bergh geven een historisch overzicht van vijf eeuwen portretkunst en staan naast tekeningen uit het oeuvre van de Antwerpse schilder Eugeen Van Mieghem. Op alle afbeeldingen speelt de vrouw de onbetwistbare hoofdrol. In Van Mieghems jeugdwerk staat aanvankelijk de moederfiguur centraal. Na z’n ontmoeting met zijn latere vrouw Augustine Pautre wordt zij zijn muze, maar in talloze scènes treedt ook de arbeidende vrouw op de voorgrond, vaak in de haven. Uit de museumcollectie werden mooie pentekeningen en miniaturen geselecteerd : hoofse dames, keizerinnen en vrouwen van adel van de 15de tot en met 18de eeuw, en in de 19de eeuw zien we meer en meer tekeningen opduiken van de vrouw in haar alledaagse doen: werksters, dienstmeiden, kletsende vrouwen.VZW Soroptimist International Club Antwerpen, Louislei 58, 2930 Brasschaat
ondernemingsnummer 0640.806.348
About Soroptimist | Site Map | Protection of intellectual rights / Responsibility / Privacy Policy |