Logo Soroptimist International Antwerpen


Internationale Vergaderingen


Verslag Internat. Vergaderingen

Pagina - Acties van SI Antwerpen vanaf 2011

Acties vanaf 2011 van SI Antwerpen
ter financiering van Projecten


HERFSTQUIZ 2014 - op 22 oktober 2014

5e editie - Info

top
Op Maat - op 23 februari 2014
Benefiet Aperitief Concert

Voor de 2e maal organiseert SI Antwerpen in samenwerking met deFilharmonie, Royal Flemish Philharmonic en Brasserie Wijnbar Kwadraat een benefiet aperitief concert op Zondag 23 februari 2014.

De volledige opbrengst gaat naar de aankoop van slagwerkinstrumenten voor de OKAN-klassen (onthaal klas anderstalige nieuwkomers) van het Leonardo Lyceum te Antwerpen, een project van Op Maat klassen, projecten die deFilharmonie, op maat van jongeren en diverse socio-culturele groepen ontwikkelt.

Programma en Inschrijving

Dit jaar heeft onze club 2500 Euro geschonken aan de Filharmonie voor de aankoop van slagwerkinstrumenten voor de OKAN-klassen van het Leonardo Lyceum te Antwerpen, een project van Op Maat klassen, dit zijn projecten die deFilharmonie op maat van jongeren en diverse socio-culturele groepen ontwikkelt. Een foto met een weliswaar kleine melding maar toch, is verschenen in Het Nieuwsblad en Het Aankondigingsblad (streekkrantje).

top


HERFSTQUIZ 2013 - op 12 oktober 2013

4e editie - Info

top
GOLFTORNOOI 2013 voor Moeders voor Moeders

Antwerpen - Antwerpen Anthos - Antwerpen de Zes Rozen steunen Moeders voor Moeders met een 'Golf van Solidariteit’ op de prachtige Rinkven Golf & Countryclub te Schilde op

1 juli 2013

De opbrengst zal gaan naar Moeders voor Moeders - de organisatie die directe materiële hulp biedt aan moeders met jonge kinderen.

De 'Golf van Solidariteit' ingericht door de leden van de drie Antwerpse Soroptimist Clubs op de eerste maandag van juli wordt een traditie. Na het succesverhaal van de vorige edities organiseerden we voor de vierde maal een tornooi dank zij de medewerking van Golfclub Rinkven. We zijn hen zeer dankbaar dat zij ons opnieuw de mogelijkheid hebben gegeven om in een zo prachtig kader te mogen vertoeven.
Dit jaar hebben we ons Charitytornooi ingericht ten bate van vzw Moeders voor Moeders: de organisatie die directe materiële hulp biedt aan moeders met jonge kinderen in financiële nood; niet alleen goederen en diensten voor baby’s en jongeren maar ook voeding en verzorgingsproducten voor de familie.
Dit evenement was wederom een succes dank zij de grote opkomst van golfliefhebbers maar ook dank zij de steun van sponsors en de hulp van velen kunnen we 10.000 € schenken aan Moeders voor Moeders VZW voor de restauratiewerken aan hun locatie.
Foto's volgen later.

top
Op Maat - op 24 februari 2013

Benefiet Aperitief Concert Zondag 24 februari 2013 in samenwerking met de Filharmonie, Royal Flemish Philharmonic en Brasserie Wijnbar Kwadraat
De volledige opbrengst is ten voordele van Op Maat klassen, projecten die de Filharmonie op maat van jongeren en diverse socio-culturele groepen ontwikkelt.

Inschrijving

topHERFSTQUIZ 2012 - op 17 november 2012

Het comité heeft voor de herfstquiz 2012 gekozen voor een andere locatie : zaal KAVA in de Consciencestraat te Antwerpen.
De opbrengst van de Herfstquiz 2012 zal gaan naar Limmerik (een respijthuis voor kinderen en jongeren dat behoort tot v.z.w. revalidatiecentrum Pulderbos). Wij kunnen bijdragen bij de sponsoring van een golfkarretje.
Tijdens de statutaire vergadering van 7 juni 2012 zal er een medewerker van Limmerik komen vertellen waar ze mee bezig zijn en hoe ze te werk gaan.

top
GOLFTORNOOI 2012 voor BEDNET

Antwerpen - Antwerpen Anthos - Antwerpen de Zes Rozen steunen BEDNET met een 'Golf van Solidariteit’ op de prachtige Rinkven Golf & Countryclub te Schilde op

2 juli 2012

De opbrengst zal gaan naar Bednet : kinderen tussen 6 en 18 jaar die langdurig ziek zijn, kunnen live lessen op school volgen via camera, PC en internetverbinding.

topWijnactie

Voor onze eindejaarsactie stelden we twee flessen wijn van 37,5 cl in geschenkverpakking voor, een rode wijn en een witte wijn: Château Belle-Garde Bordeaux.
Er werden in deze eindejaarsactie 2011 in totaal 107 wijnpakketten besteld door onze leden.
De wijnactie heeft in totaal 452,12 Euro opgebracht. Dit bedrag werd aangevuld met 297,88 Euro uit de sociale kas.
750 Euro gaat naar Het Gewenst Kind.

topHERFSTQUIZ 2011
op 26 november 2011
ten voordele van vzw ELABA
21 quiz-ploegen hebben deelgenomen aan de herfstquiz. Er hing een gezellige sfeer en alles is heel vlot verlopen.

Wij bedanken onze sponsors:

  • Baudouin Vermeiren nv voor de geschonken boeken
  • Wijnen Magnus
  • Abdij Westmalle
  • Verzorgingsproducten Vichy
  • Bodysol
  • Bloemen Floriade
De herfstquiz heeft in totaal 1638,43 Euro opgebracht. Dit bedrag zal aangevuld worden uit de sociale kas. 2500 Euro wordt gestort op de bankrekening van vzw ELABA, waarmee wij het onderwijsproject steunen te Togo.

topGolftornooi 5 juli 2010

GOLFTORNOOI 2011 voor Stichting MIMI

Antwerpen-Antwerpen Anthos-Antwerpen de Zes Rozen steunen de STICHTING MIMI met een 'Golf van Solidariteit’ op de prachtige Rinkven Golf & Countryclub te Schilde op

maandag 5 juli 2010 en maandag 4 juli 2011

een helpende hand bij de verbetering van de levenskwaliteit van vrouwen met borstkanker

Op 4 juli 2011 vond de tweede editie van de "Golf van Solidariteit" plaats: een fantastisch sportief evenement in een solide samenwerking van de drie Antwerpse soropclubs en in solidariteit met veel kankerpatiënten.
De dag begon stralend met een echt golfzonnetje. Vanaf 8.30 uur sijpelden de vroege golfers binnen en werden meteen verwelkomd met een lekkere kop koffie en kraakverse koffiekoeken en croissants. Aan het onthaal waren Magda en Molly al heel druk bezig met de inschrijvingen. Ondertussen werden golfballetjes en -handdoekjes met soropembleem verkocht en werd aan de deelnemers een verwelkomingspakket gegeven.
In totaal waren er 116 golfspelers die deelnamen aan de wedstrijd op de 9 holes of 18 holes of aan de golfinitiatie gevolgd door een puttingwedstrijd. Daarnaast konden we nog 45 sympathisanten verwelkomen voor het buffet. Dit golftornooi werd gesteund door 161 aanwezigen en door vele vrijgevige sponsors, waarvoor onze oprechte dank.
Ook onze nationale voorzitter Marlise Binder en echtgenoot schreven zich in voor de 18 holes, niettegenstaande ze ’s anderendaags zeer vroeg vertrokken naar de Sorop Conventie in Montreal. Natuurlijk werd dit enorm gewaardeerd.
Een doorlopend lekker buffet zorgde voor gezelligheid bij spelers en sympathisanten en op het terras was het de ganse dag prettig genieten van een glaasje. Na de prijsuitreiking aan de beste spelers volgde een tombola met heel mooie prijzen die velen gelukkig maakten.
Door de gezamenlijke inzet van het golfteam en de sympathieke steun van aanwezigen en sponsors hebben de drie Antwerpse Soroptimistclubs een bedrag van 10 000 EUR kunnen schenken aan de Stichting Mimi.

topCONCERT AXELLE RED in de ROMA in Borgerhout
25 november 2011: Internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen
“say NO to trafficking”

Beste leden van de clubs SI België,
Beste Soropvriendinnen,
Hartelijk dank voor uw belangstelling voor de concertavond van Axelle Red. Het bestuur van SIB heeft uw aanwezigheid ten zeerste op prijs gesteld. Met plezier hebben wij kunnen zien dat er optimaal werd genoten van de sfeer in het welbekende theater “De Roma”. Door een massale aanwezigheid van +/- 550 Soroptimisten uit alle streken van België hebben wij visibiliteit kunnen creëren bij de 800 andere aanwezigen.
Dank aan alle clubs, hun individuele leden en hun vrienden die via aankoop van steunkaarten en/of sponsoring steun geven aan de 4 instellingen betrokken bij mensenhandel en geweld op vrouwen en kinderen.
Een actieve bijdrage aan de oproep van 25/11/2011, de internationale dag van de uitroeiing van geweld tegen vrouwen : “say NO to trafficking”
Een actieve bijdrage aan grote visibiliteit van Soroptimistt .

De Roma heeft mede dank zij onze verkoop een uitverkocht theater gehad. Zij hebben ons getoond hoe men met 360 vrijwilligers een project zoals “RED DE ROMA” draagt. Artiesten treden graag op in dit sfeervol theater met een snuifje nostalgie naar vroegere tijden, de liefhebber van deze locatie blijft een trouwe bezoeker.
De vier instellingen, Payoke, PAG-ASA, Sürya en Samilia waren aanwezig. Axelle Red heeft het “vrouwenthema” in de belangstelling gezet.
Wat kunnen we als Soroptimisten nog meer wensen om ons beter kenbaar te maken?
Bestaande verenigingen die onze ethische normen en onze doelen inhoudelijk vertegenwoordigen zijn een goede vertrekbasis om een succesvolle samenwerking met continuïteit op te bouwen.
De uitreiking van de verzamelde gelden in de bestuursjaren SIB, 2010-2012, voor de vier instellingen zal tijdens een officiële plechtigheid gebeuren, op 21 september 2012. Een symbolische dag, vermits de UN deze dag heeft uitgeroepen tot de internationale dag van vrede en geweldloosheid.
Met vriendelijke Soropgroeten
Marlise Binder, voorzitter, en het voltallig bestuur SIB.
28 november 2011

topVZW Soroptimist International Club Antwerpen, Louislei 58, 2930 Brasschaat
ondernemingsnummer 0640.806.348
About Soroptimist | Site Map | Protection of intellectual rights / Responsibility / Privacy Policy |