Logo Soroptimist International Antwerpen


Internationale Vergaderingen


Verslag Internat. Vergaderingen

Pagina - Projecten

Sinds 2000 reikt SI Antwerpen een vijfjaarlijkse prijs uit aan een verdienstelijke studente. De prijs wordt toegekend in een bepaalde kunstrichting; de winnaar wordt aangeduid door een professionele jury.

2000 Muziek - Mieke De Lauré | 2006 Architectuur - Charlotte Stes |


Logo Antwerpen Hogeschool Henry Van de Velde

Vijfjaarlijkse Prijs SI Antwerpen - 2006
Architectuur
Laureate: Charlotte Stes

met medewerking van het Instituut Henry Van de Velde

Oproep kandidaten door Instituut Henry Van de Velde:

Wedstrijden
Internationale vrouwenorganisatie
SOROPTIMIST International Club Antwerpen

Soroptimist International Club Antwerpen wenst een 5-jaarlijkse beurs van € 2.000,- aan te bieden aan een beloftevolle jonge vrouw, laatste jaarsstudente architectuur, om haar toe te laten een concreet project of buitenlandse stage aan te vatten.
Kandidaten, die hiervoor wensen te solliciteren, dienen een gemotiveerd en voldoende uitgewerkt voorstel in te dienen en voegen een portfolio bij met een overzicht van hun studieprojecten over hun totale studieloopbaan met inbegrip van hun studieresultaten.
De ingediende voorstellen dienen uiterlijk op het secretariaat van het Departement Ontwerpwetenschappen toe te komen op woensdag 19 april 2006 om 12u00.
Een jury onder voorzitterschap van de departementsvoorzitter en bestaande uit vertegenwoordigers van Soroptimist International Club Antwerpen en docenten van het Hoger Instituut voor Architectuurwetenschappen Henry van de Velde, aangevuld met externe leden, zal de ingediende kandidaturen beoordelen.
Prof. R. Foqué
Departementsvoorzitter

Prijsuitreiking in de Academie Antwerpen

ACADEMIE-DIRECTEURACADEMIEACADEMIEACADEMIE


Charlotte Stes

Laureate Charlotte Stes

Mijn autobiografie:
Mijn secundaire opleiding heb ik genoten aan het Sint- Lucas Kunstsecundair te Antwerpen. Hier heb ik de richting Architecturale Vorming gevolgd (ik was reeds vroeg gebeten door architectuur).

Hierna ben ik Architectuur gaan studeren aan het Henry van de Velde Instituut te Antwerpen. In het 4de jaar ben ik een jaar als Erasmusstudente gaan studeren aan de Ecole d'Architecture de Languedoc-Roussillon te Montpellier in Frankrijk. Voor het laatste jaar van mijn opleiding ben ik terug naar Antwerpen gekomen.

Tijdens mijn studies heb ik ieder jaar, altijd tijdens de vakanties, mogen werken bij een bevriende architect Bruno Dekoning, zaakvoerder van het Antwerps Architecten Atelier. Vorige zomer heb ik een bedrijfstage gedaan bij Strabag (een bekende grote aannemer) en mocht een maand lang het wel en wee opvolgen van de werf de Hoopnatie op het Zuid te Antwerpen (een project van architecte Christine Conix).

Dit jaar ben ik dan succesvol afgestudeerd met onderscheiding en was ik 1 van de 10 laureaten voor de Reynaers Institute Award die de kans wil bieden aan een beloftevolle eindejaarstudent om een stage van 6 maanden te volgen bij het bekende architectuurbureau Foster & Partners.

Voila, töt zover mijn carrière, ik kijk ernaar uit om binnenkort ook jullie prijs hieraan toe te voegen!

top


Vijfjaarlijkse Prijs SI Antwerpen - 2000
Muziek
Laureate: Mieke De Lauré

met medewerking van het Conservatorium van Antwerpen

Prijs uitgereikt ter ere van MARGUERITE VERBRUGGE

Prijsuitreiking in het Conservatorium van Antwerpen op 30.05.2000

2000-Prijsuitreiking aan Mieke De Lauré

30.05.2000     Uitreiking Prijs Marguerite Verbrugge aan Laureate Mieke de Lauré, celliste, ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van SI Club Antwerpen in het Conservatorium te Antwerpen.


WAT HEEFT DE NAAM "MARGUERITE VERBRUGGE", DIE AAN DEZE BEURS WERD GEGEVEN, TE BETEKENEN?

Tot voor enkele jaren was het Instituut Verbrugge gevestigd aan de Mechelse Steenweg, te Antwerpen. Het was een begrip geworden als instituut waar zovele Antwerpenaren hun eerste danspassen hebben aangeleerd. Marguerite Verbrugge stond tot kort voor haar overlijden in maart 1994, aan het hoofd van dit instituut, dat in 1903 door haar ouders gesticht werd. Het was in dit Instituut voor dans en lichamelijke opvoeding, dat talrijke jongeren, een eerste opleiding, kregen. Voor Marguerite Verbrugge betekende dit meer dan enkel het aanleren van enkele oefeningen en/of danspasjes. Zij beschouwde muziek en dans als belangrijke elementen in de opvoeding van jongeren voor de ontwikkeling van lichaam en geest om ze aldus in contact te brengen met kunst met een grote K. Hiervoor ontving ze talrijke internationale onderscheidingen o.m. de "President's Award" van de "Royal Academy of Dancing" van Groot-Brittannië, waar we de namen van Margot Fonteyn en Noureev willen evoceren.

Voor Soroptimist International heeft ze, als jonge vrouw, een pioniersrol vervuld. Toen de eerste club te Antwerpen werd opgericht in 1930, was zij een van de stichtende leden. Zij bekleedde er verschillende functies o.m. als voorzitster niet enkel op lokaal vlak doch ook bij de Belgische Unie. Zij fungeerde dan ook vaak als meter bij het tot stand komen van nieuwe clubs, waarvan het aantal vandaag rond de vijftig ligt.

Het uitreiken van de prijs, die haar naam draagt, aan de zeer verdienstelijke jonge celliste, Mieke de Lauré, zou Marguerite Verbrugge, zeer verheugd hebben, evenals diegenen, die haar hier vandaag vertegenwoordigen. De leden van Soroptimist club Antwerpen wensen de laureate een schitterende carrière toe.

Laureate MIEKE DE LAURÉ celliste

Geboren op 14.01.1976
Opleiding 1993-96 afgestudeerd gitaar en cello, Meester in muziek
Prijzen
 • Verschillende prijzen tussen 1989 en 1994 - 1ste plaats
 • Prijs Marguerite Verbrugge - 30.05.2000
  ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van
  Soroptimist International Club Antwerpen
Optreden Solistisch:
 • Philharmonie Liège
 • Coll.Instrum. Brugence
 • Conservatorium Antwerpen
Orkest:
 • Symfon.Filharmonisch Jeugdorkest
 • Beethoven Academie
 • Symfonieorkest van Vlaanderen
 • Prima la Musica
 • European Youth Orchestra
Kamermuziek:
 • Distinto ensemble
 • Limburgs Strijkkwarter
 • Scaldiana
 • I solisti del vento
Motivering voor prijs
 • Opleiding barokcello in Brussel of in Nederland
 • Privélessen France Springuel
 • Pianotrio Maria Meerovitch
5.10.2000 Laureate van de Prijs Marguerite Verbrugge, Mieke de Lauré geeft een recital voor Soroptimist Antwerpen.

topVZW Soroptimist International Club Antwerpen, Louislei 58, 2930 Brasschaat
ondernemingsnummer 0640.806.348
About Soroptimist | Site Map | Protection of intellectual rights / Responsibility / Privacy Policy |